Udfordringen
Efter mange års partnerskab mellem AVK GUMMI og Kieselmann ønskede Kieselmann at udvide samarbejdet med et omfattende projekt omkring udvikling og produktion af spjældventilpakninger i tommeserien. Målet med projektet var at udbygge tommeserien og gennemføre en komplet optimering af produktet.

Processen
Projektet blev indledt med en grundig gennemgang af kravspecifikationerne med fokus på Kieselmanns behov og forventninger. Derefter blev de første værktøjer og udfaldsprøver planlagt, og projektet var en realitet.

”I forbindelse med et så omfattende projekt er det altafgørende, at vi helt fra starten er bekendt med de nøjagtige krav til klemning, tæthedstryk, temperaturområde osv.,” udtaler AVK GUMMIs salgschef Carsten Bach Jensen.

Løsningen
Da det drejede sig om optimeringen af et eksisterende produkt, havde Kieselmann allerede erfaring med produktet og vidste præcist, hvilke ønsker og krav de havde.

”Vi producerede udfaldsprøver med vores gummikvalitet, EAF-75, som vi har udviklet særligt til produktion af spjældventilpakninger,” udtaler Carsten Bach Jensen og tilføjer: ”Emnerne blev testet for tæthed og lukkemoment ved forskellige temperaturer i det moderne testanlæg hos Kieselmann.

På baggrund af testresultaterne kunne vi derefter i samarbejde med Kieselmann udføre optimeringen af pakningerne, hvilket resulterede i en 100% funktionsdygtig pakning med de ønskede egenskaber.”

Samarbejdet
”Samarbejdet med AVK GUMMI er ganske enkelt helt fantastisk,” udtaler Uwe Heisswolf, ingeniør og afdelingsleder, Kieselmann, og tilføjer: ”Kommunikationen er altid åben og direkte, og vi har en tæt kontakt. Selvom udviklingsforløbet har været lidt længere end forventet, har den høje grad af fleksibilitet og den hurtige respons ved problemløsningen under hele projektforløbet givet os en optimal produktoptimeringsprocess. Vi har nået vores mål, og vi vil uden tvivl forespørge hos AVK GUMMI i forbindelse med fremtidige projekter.”

Kunde
Kieselmann

Produkt
Spjældventilpakning

Facts
Som markedsførende inden for fluidteknik udvikler og producerer Kieselmann procesudstyr i rustfrit stål til levnedsmiddelindustrien samt den farmaceutiske og kemiske industri.

Med produktion i Tyskland samt datterselskaber i Kina og Rusland og 31 internationale agenturer er Kieselmanns produkter tilgængelige i hele verden.

Baggrunden for tommeserieprojektet var et ønske om at samle produktionen af alle pakningerne hos én leverandør, hvor vi kunne være sikre på at få den samme høje kvalitet i det samme materiale. Vi vidste fra tidligere erfaring omkring de øvrige seriestørrelser, at vi med AVK GUMMI havde en kompetent og pålidelig samarbejdspartner
Uwe Heisswolf, ingeniør og afdelingsleder, Kieselmann GmbH