GUMMI­KOMPONENTER TIL KONTAKT MED DRIKKEVAND

AVK GUMMI udvikler, producerer og sælger gummikomponenter til drikkevandsløsninger, hvor der stilles høje krav til kvalitet og knowhow og til overholdelse af myndigheders krav og lovgivning. 

Vi fremstiller kundespecifikke gummikomponenter til en lang række anvendelser – lige fra de mest simple produkter som gummipakninger i vandhaner til avancerede, flerkomponent linere i industrielle drikkevandssystemer.

AVK skyderventil

Derfor er vores gummiløsninger velegnede til kontakt med drikkevand

Gummikomponenter til drikkevand er underlagt høje krav. En lang række faktorer kan nemlig påvirke drikkevandskvaliteten. Derfor har vi særligt fokus på:

 • At drikkevandet ikke påvirkes af gummimaterialet, for eksempel ved at afgive smag, lugt, farve eller farlige indholdsstoffer.
  Læs her: Sådan sikrer du ren smag og ingen lugt i drikkevandet
 • At gummiets materialeegenskaber giver optimal funktion, for eksempel minimal deformation, der sikrer, at pakninger bliver ved med at slutte tæt. Høj slidstyrke, der giver lang levetid og lav friktion, så man kan betjene ventiler med lavt energiforbrug.
 • At gummiblandingens modstandsdygtighed over for kemiske processer, der anvendes til vandbehandling, er høj. Det gælder for eksempel ozonering, chlorinering og chloraminering.
 • At blandingens biopotentiale er lavt, så der ikke dannes for meget biofilm.

Hvilken type gummi skal du vælge?

Selvom gummi ofte kun udgør en lille del af det samlede drikkevandssystem, er det en helt afgørende komponent for hygiejne, vandspild, funktionalitet og det endelige resultat – drikkevandskvaliteten. Derfor er det ikke ligegyldigt, hvilken gummiblanding du vælger til din løsning.

Hos AVK GUMMI har vi brugt over 40 år på at blive dygtige til at udvikle blandinger og fremstille gummikomponenter specifikt til anvendelse i drikkevandsforsyningen. Vi bruger vores årelange erfaring til at hjælpe dig frem til den rette gummikvalitet til netop dit produkt og formål.

Vores R&D-afdeling udvikler hele tiden nye, konkurrencedygtige gummiblandinger, så du får pakningsprodukter og drikkevandsløsninger, der er best in class.

Læs her: Drikkevandssystem: Derfor er den rigtige gummikomponent afgørende

De primære gummityper til drikkevand i vores program er:

 • EPDM
 • NBR
 • HNBR
Råvarer til gummiblandinger

IPR – ejerskab over din gummiløsning

Når vi udvikler en ny blanding, vil vi anvende den i flest mulige sammenhænge, men hvis en blanding, vi har udviklet til dig, er forretningskritisk, kan vi lave en aftale om eksklusivitet.

Værktøjet som skal bruges til at fremstille dit emne, er baseret på dit emnedesign og vores unikke værktøjsdesign. Her gælder særlige IPR (Intellectual Property Rights), som aftales individuelt. Produktdesignet vil du altid være ejer af.

Klare aftaler omkring fordeling af IPR er din garanti for, at vores fælles udviklingsproces giver dig et forspring og sikrer din knowhow.

Læs her: Har du styr på IPR? Derfor er det vigtigt

Leveringssikkerhed gennem avanceret produktion

Når forsyningskæderne udfordres i et globalt marked, er du og dine kunder dybt afhængige af jeres leverandører. Kommer produkterne til aftalt tid og pris?

Med AVK GUMMI får du leverancesikkerhed i en usikker verden.

Vi anser os selv som særligt stærke på følgende dele i forsyningskæden:

 1. Vi samarbejder med store, velrenommerede leverandører. Prisen er naturligvis altid vigtig, men vi må aldrig gå på kompromis med kvalitet, forsyningssikkerhed og CSR.
 2. Vi råder over et af verdens mest avancerede, fuldautomatiske mikserier, hvor vi afvejer og doserer råvarer med stor nøjagtighed. Det betyder, at vi fremstiller gummiblandinger af høj, ensartet kvalitet, der vil lette dit arbejde i hverdagen.
 3. Med vores produktion på egne fabrikker er du sikret sporbare leverancer, ligegyldigt hvordan den omkringliggende verden ellers udarter sig. Og så giver det dig mulighed for backup-produktion.
 4. Vi sikrer det rigtige produktionsgrundlag. Blandt andet gennem de rigtige værktøjsløsninger. Samtidig foretager vi grundig validering af hver enhedsoperation inden frigivelse til produktion. Det er din sikkerhed for, at du får den aftalte og forventede kvalitet – hver gang.

 

Sporbarhed i egen produktion

Vi har redskaberne til hurtigt at identificere eventuelle fejl og få dem rettet og dokumenteret, hvis der mod forventning opstår problemer med dit gummiprodukt.

Under fremstillingsprocessen indsamler vi alle relevante produktionsdata løbende og lagrer disse i op til 25 år. Sammen med datomærkning og information om gummitype på emnet er det rygraden i vores sporbarhedssystem.

På den måde er det nemt for os at finde den eventuelle årsag til problemet og samtidigt igangsætte forebyggende handlinger.

Certificeringer er din tryghed

Vores certificeringer er din garanti for, at vi lever op til vores egne høje standarder. Vi har konstant fokus på sikkerhed, kvalitet og miljø. Det betyder, at du trygt kan koncentrere dig om din egen forretning uden at skulle bruge lang tid på leverandøraudit. Har du alligevel behov for at gennemføre audit, er du selvfølgelig altid velkommen.

Hos AVK GUMMI er vi overbeviste om, at det svarer sig at fokusere på kvalitet, arbejdsmiljø og miljø. Vores kvalitetsstyringssystem er certificeret efter ISO 9001 og IATF 16949. Systemet sikrer kontrol af hver enkel gummiblanding, fuld sporbarhed vha. chargenummersystem, SPC-kontrol, FMEA, og vi kan tilbyde 0-fejlsproduktion.

Samtidig har vi et ekstraordinært rent og sikkert produktionsmiljø, certificeret efter ISO 45001.  I 1991 blev vi, som en af de første gummivirksomheder i verden, miljøcertificeret i henhold til ISO 14001.

Læs her: Certificeringer samt kvalitets- og miljøpolitikker

Mindre vandspild – bedre økonomi og miljø

Gode materialeegenskaber såsom høj styrke og minimal deformation giver dig ikke blot bedre funktion – uanset om dit produkt er en ventil, pumpe eller flowmåler. Det er i sidste ende med til at hjælpe miljøet og minimere totalomkostningerne i form af effektive drikkevandssystemer med mindre vandspild og lang levetid. Og det er godt for både miljø og økonomi.

Læs her: Sådan minimerer du vandspild i dit drikkevandssystem

Derfor er miljø, bæredygtighed og økonomi vigtige indsatsområder hos AVK GUMMI. For miljøets skyld, men også for din og din kundes skyld. Når vi sammen hjælper miljøet, smitter det af på økonomien – hos dig og hos din kunde.

Vi sætter os hele tiden nye mål, og vores egen miljøstandard er mere vidtrækkende, end hvad myndighederne kræver. Det er din sikkerhed for, at vores samarbejde hele tiden giver dig de bedst mulige og fremtidssikrede miljøløsninger.

Endelig tænker vi også over det miljøaftryk, vi selv sætter. Vi arbejder hver dag for at reducere vores energiforbrug og minimere mængden af affald. Det restaffald, vi trods alt ikke helt kan undgå, leveres til det lokale kraftvarmeværk, der laver varme og elektricitet ud af det. Vores livscyklusanalyse har nemlig vist, at det er den mest bæredygtige måde at håndtere vores gummiaffald på.

Forbrugersikkerhed i globalt perspektiv

Hvis du opererer på flere markeder, kender du alt til besværlighederne med og behovet for at kunne leve op til de enkelte landes lovgivning, anbefalinger og standarder for kontakt med drikkevand.

Hos AVK GUMMI fremstiller vi gummikomponenter til drikkevandsløsninger baseret på blandinger, som er godkendte i langt det meste af verden. Vi sender vores gummirecepter og prøver til kontrol og godkendelse hos uafhængige, akkrediterede testinstitutter i en lang række lande. Det er din sikkerhed for, at vi tager højde for lokale anbefalinger, standarder og lovgivning – blandt andet med overholdelse af lister over tilladte stoffer og krav om dannelsen af biofilm og påvirkning af drikkevandet.

Du slipper dermed for at lede efter lokale aktører, der lever op til dine forventninger, og med gummiblandinger, som er godkendt til drikkevand i mange lande, bliver dit produktprogram forenklet, og din kapitalbinding i lagerholdte varer kan reduceres.

Læs her: Gummikomponenter til drikkevand: Derfor er globale godkendelser vigtige

Drikkevands­godkendelser

Med drikkevandsblandinger fra AVK GUMMI er du sikker på, at dine gummiprodukter ikke afgiver lugt eller smag i vandforsyningen, samtidig med at der ikke kommer forurening i drikkevandet udefra.

Når du har designet dit produkt, for eksempel en ventil, og vi fremstiller pakningen i en af vores blandinger til kontakt med drikkevand, kan du være sikker på høj funktionalitet og lang levetid.

Her finder du et udpluk af de mange standarder, som AVK GUMMIs gummiblandinger er godkendt efter.

 • EN 681-1
 • WRAS BS 6920
 • KTW-BWGL/E.G + W270
 • ACS XP P 41-250
 • AS/NZS 4020
 • GB/T 5750
 • SS 375
 • NSF/ANSI/CAN 61
 • JIS K6353
 • CSN 75 7111
 • AWWA C509-23
 • Ö-Norm B5014-1
 • Hydrocheck
 • KIWA BRL-K602

Produktudvikling med dig og dit produkt i fokus

Har du ønsker om forbedringer af dit produkt, hjælper vi dig gerne. Vi vil ofte kunne udfordre dig med muligheder, som du måske ikke er opmærksom på i dag. Vi deltager også gerne fra starten af udviklingen af et nyt produkt – uden at overtage din designproces.

Vores fokus er at omsætte dit produkts krav til konkrete udviklingsparametre. Det kan være en konkret egenskab eller en særlig godkendelse, som sætter dig i stand til at nå et nyt marked.

Med vores kompetente rådgivning, udvikling og fremstillingsproces er du og dit produkt i trygge hænder.

Vi kan guide dig til at vælge den helt rigtige løsning, der passer til dit behov


Kontakt vores salgsteam

Hent vores profilbrochure

Profilbrochure